Blanes reforçarà enguany la seguretat durant el 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici, que se celebrarà des de demà fins a dimarts. En aquesta ocasió, seran prop de 300 els efectius policials, sanitaris i logístics que garantiran la seguretat i la protecció del milió de persones que es calcula que assistiran a les cinc nit d'espectacles pirotècnics. Es tracta d'un centenar més que l'any passat. A més, hi haurà noves mesures: es lliuraran polseres identificatives al personal de les empreses pirotècniques per tal que siguin els únics que poden entrar a la zona de llançament i s'instal·laran estaques de diferents colors per delimitar les distàncies de seguretat.

El concurs de Focs d'Artifici de Blanes, que coincideix amb la festa Major de Santa Anna, és un dels esdeveniments més multitudinaris de l'estiu a la Costa Brava. El certamen atrau cada jornada entre 150.000 i 200.000 espectadors, de manera que, sumant els cinc dies de concurs, l'organització calcula que se superarà el milió de visitants. En total, les pirotècnies participants llançaran fins a 4.529,32 quilos de material pirotècnic, de manera que la Policia Local i Protecció Civil han implementat tot un seguit de mesures per garantir la seguretat a la vila. Els plans d'Autoprotecció i Emergències que es posaran en marxa coincidint amb el cicle festiu han estat elaborats pel Departament de Protecció Civil, i inclouen el més complex i exhaustiu: el Pla de Seguretat i Emergències del Concurs de Focs.

Les dues principals novetats que s'han incorporat enguany en seguretat tenen a veure amb la zona de llançament, l'espai situat a l'entorn de la platja i la roca de sa Palomera on tan sols pot accedir-hi el personal de l'empresa pirotècnica que fa el muntatge del material, Protecció Civil i els agents de la Guàrdia Civil de l'ICAE, Intervenció Central d'Armes i Explosius. En primer lloc, amb l'objectiu que totes les persones que hi hagi en aquesta àrea es puguin reconèixer més fàcilment, es lliuraran unes polseres identificatives al personal de les empreses pirotècniques.

L'altra novetat serà la instal·lació d'indicacions visuals en tota la zona de llançament perquè els operaris de les empreses coneguin la distància de seguretat i, per tant, quin calibre del tipus d'efectes pirotècnics poden instal·lar en cada àrea en funció d'aquest paràmetre. Per delimitar aquestes distàncies, s'instal·laran estaques de diferents colors que identificaran les isòcrones de dispar dels efectes pirotècnics.

El Pla de Seguretat cobreix tota la façana marítima, on milers de persones se situen cada nit per admirar els espectacles pirotècnics. Abasta una distància d'1,5 km des del Lloc de Socors de S'Abanell fins al port. Els 300 efectius humans mobilitzats inclouen agents de policia, bombers, tècnics sanitaris i equips de suport d'emergència, logística i intervenció. Aquest contingent es complementa amb recursos materials i vehicles tant terrestres com aquàtics d'emergències, que inclouen entre 10 i 12 ambulàncies cada nit.