El Mas d'en Pinc de Begur acollirà, entre demà i diumenge, un mercat de food truck combinat amb música negra, visites guiades a la masia i tallers infantils. El mercat gastronòmada és una iniciativa del Van Van Market, un projecte pioner del moviment street food a Catalunya que va començar a Barcelona fa un parell d'anys. L'horari del mercat serà cadascun dels tres dies a partir de les 17,30 hores, acabant, però, dissabte i diumenge, a les 1,30 hores, i diumenge, a mitjanit.

El Van Van Market intenta unir la cultura gastronòmica a la cultura del gaudi de l'espai públic, aspirant a ser una autèntica festa popular. La gastronomia, amb propostes singulars per a tots els gustos, és la principal protagonista del Van Van, però el seu tret distintiu són els vehicles, autèntiques cuines sobre rodes des d'on s'elabora i se serveix el menjar. A més, els food truck es converteixen en una exposició ambulant de vehicles antics, cadascun dels quals amb la seva personalitat pròpia. Entre les caravanes hi haurà Caravan Made, l'Agosarada, la Rika, Reina Croqueta, Cremeria Toscana, La Creperie de Mariöne i Indigenas Street Food.

Durant aquests tres dies de street food hi haurà, a la nit, música negra per acompanyar l'ambient de festa a l'entorn de la natura. A més, aprofitant la presència del Mas d'en Pinc, els organitzadors han programat una sèrie de visites guiades gratuïtes a la masia, on va viure els seus darrers mesos la bailaora Carmen Amaya. El mas, que ara és un espai ambiental, també destaca per la presència d'una torre de defensa davant les ràtzies dels pirates. La visita per les estances de l'edifici és d'uns 45 minuts.

D'altra banda, l'associació local XIKS ha programat un taller per als més petits, que consisteix a pintar i muntar un retallable de food truck.