El monestir de Cervià de Ter acollirà properament el seu sisè Festival de Música, amb tres concerts que tindran lloc el 29 de juliol (Trio Ludwig), el 6 d'agost (Cambra Quartet) i el 15 d'agost (Varavara&Pau Codina). Tots els concerts començaran a les deu de la nit.

El festival està impulsat per l'Associació d'Amics de Cervià Antic -una associació que fomenta el coneixement i divulgació del patrimoni- i coproduït amb Ibercamera. La principal novetat d'enguany és la participació d'una artista internacional: la pianista russa Varavara, que actuarà amb el violoncel·lista Pau Codina.

L'objectiu del festival és convertir-se en una plataforma de llançament de joves valors emergents del país. Entre els artistes que s'han programat fins avui dia hi ha el Quartet Gehard, el violoncel·lista Arnau Tomàs, la soprano Elena Copons o el Cor Madrigal.

L'any 2011, Amics de Cervià Antic es va adreçar a Ibercamera per encarregar-li l'organització d'un festival de música a l'estiu per dotar d'activitat cultural el monestir de Santa Maria i donar visibilitat a la tasca de recuperació i preservació del patrimoni. Des d'aleshores, Ibercamera impulsa el festival.