Després de 13 anys sense actuar a Catalunya, el guitarrista Carlos Santana ha superat aquesta nit totes les expectatives i ha deixat el públic de Cap Roig embruixat amb la màgia de la seva guitarra.

El músic ha presentat al Festival de Cap Roig el seu últim treball Santana IV, amb el qual torna als seus orígens i pren el relleu del mític Santana III que va seduir a mig món amb la seva fusió de rock, salsa i jazz.

En un recital de més de dues hores, Santana ha ofert temes del seu últim treball com Love makes the world go round o Freedom in your mind.

Però les cançons que més han entusiasmat han estat les que el van situar al capdamunt del panorama musical com Maria Maria, Samba pa ti, Corazón Espinado, Black Music Woman o el gran clàssic Escucha como va, que ha posat el punt i final a l'actuació.

Als seus 69 anys, Santana llueix una vitalitat i esperit envejables, i continua sent l'ànima de la banda i amb només amb la mirada va dirigint als nou músics que l'acompanyen.

Uns músics que també han obsequiat al públic amb sols memorables com el que ha ofert el baixista Benny Rietveld o el de la bateria Cindy Blackman, ovacionats generosament pels assistents.

Santana, poc parlador durant el concert, ha confessat que ell fa música per "elevar, transformar i il·luminar la foscor en llum i amor" i ha animat els presents a seguir aquest camí.