Una nit que amenaçava pluja va acabar sent una nit estel·lar. El Molí de l'Escala va vestir-se de txapeles per recrear una atmosfera al més pur estil Euskadi. Glides Donostiarres amb anxoves de l'Escala, txistorra de Lasarte, txaka amb llagostins, bacallà a la biscaïna o bacallà al pil-pil van ser algunes de les sublims tapes amb què el xef Jordi Jacas va captivar els paladars dels cent cinquanta assistents.

Tot i que Jacas jugava a casa, va reproduir la gastronomia basca al mil·límetre sense deixar de banda el seu estil personal. Un repte amb el qual va reconèixer que es va sentir còmode ja que es confessa un romàntic del País Basc, amant de la terra i de la seva gastronomia.

El sopar, a peu dret respirant l'essència de les tavernes donostiarres, es va maridar amb els tradicionals sons de la txalaparta i un concert a petit comitè de Kepa Junkera, un dels màxims exponents de la música tradicional basca. A ritme de trikitixa-un acordió diatònic de botons- i acompanyat del so de les panderetes, va oferir al públic la banda sonora d'una nit que va aconseguir fer viatjar el més empordanès a les terres basques.