La primera edició de la Mostra de grups joves de l'Escena Bisbalenca està buscant joves de menys de 30 anys que vulguin tocar per primer cop en públic en condicions professionals. Els afortunats tindran l'oportunitat d'inaugurar les barraques de la Festa Major de la Bisbal amb una actuació en directe.

El projecte Escena Bisbalenca, que està en marxa des de fa més de deu anys, estrena aquest 2016 la Mostra de grups joves, amb l'objectiu de donar una oportunitat als intèrprets més precoços. Els seleccionats tindran l'oportunitat de tocar a la primera nit de barraques de la Bisbal, el 14 d'agost. Per poder presentar-s'hi, un mínim del 60% dels membres del grup hauran de tenir menys de 30 anys.

"El format de mostra ens permet ampliar la convocatòria de participació a músics potser menys profesionalitzats que els que es presentaven al concurs, i això fa que sigui una activitat més popular, més engrescadora per a uns adolescents o joves que comencen a tocar", explica la regidora de Joventut, Maria Roure (CUP).

Hi poden participar solistes o grups que no estiguin compromesos amb cap discogràfica: si tenen algun treball publicat, ha de ser autoproduït. Entre tots els grups que es presentin se'n triaran dos per actuar com a teloners dels altempordanesos Kroxea, guanyadors del concurs Intro de Girona de 2015. Les inscripcions a la mostra es fan a les Escoles Velles de la Bisbal fins el 8 d'agost. Els grups hauran de presentar dues composicions pròpies i una tercera que pot ser una versió en format MP3, així com la transcripció de les lletres dels temes.