Des d'ahir i fins el proper dijous, el port de Palamós compta amb la presència de dos velers d'època que formen part de la flota-escola de la Marina Italiana. Es tracta de les unitats Stella Polare i Capricia. Aquests vaixells, de fusta i amb una eslora d'entre 20 i 25 metres, estan dotats d'una tripulació global d'unes 30 persones, majoritàriament cadets que realitzen la seva campanya d'instrucció dins el curs específic de formació que reben a l'Acadèmia Naval de Livorno.

El veler Stella Polare va ser construït l'any 1965 específicament per l'armada d'Itàlia i per a les funcions de vaixell escola. Pel que fa al Capricia, va ser construït l'any 1963 a Suècia i donat l'any 1993 a la Marina Italiana. Aquesta escala al port de Palamós s'emmarca dins les visites que els vaixells escola italians realitzen a Palamós des de fa prop d'una dècada, i que han comptat amb la presència dels principals valers de l'escola italiana. En altres ocasions ha vingut el bergantí-goleta Palinuro i la fragata Amerigo Vespucci, el vaixell escola insígnia de l'Acadèmia Naval Italiana.

Visites obertes al públic

Les dues unitats atracades al port palamosí es van obrir al públic ahir i es podran visitar de forma gratuïta fins dimecres. Els horaris de visita són de 10 a 12 h i de 15 a 18 h.