Castelló d'Empúries celebrarà la festa major del 4 al 10 d'agost. Entre les activitats més destacades hi ha la quatra edició de la Mugada -una marxa amb obstacles que gaudeix de gran popularitat-; els concerts nocturns a la sala polivalent -amb Germà Negre, Oques Grasses i Somboits (5 d'agost), Hotel Cochambre i The Txandals (6 d'agost)- i el tradicional correfoc, que es farà el dissabte dia 6 a les onze de la nit.

Els actes previs començaran el 4 d'agost amb la presentció del llibre L'infant Pere d'Aragó i d'Anjou «molt graciós e savi senyor» i un concert de Quim Mandado, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i Los Guardianes del Puente. L'activitat forta, tanmateix, començarà el dia 5 d'agost, amb el pregó, el llançament del coet d'artifici, audició de sardanes, duet de guitarres al Convent de Santa Clara i la tercera gimcana jove. A més, al convent de Santa Clara també hi haurà una mostra d'artistes locals i a la nit, a l'aparcament de la Farinera, hi haurà una tronada de festa major a càrrec dels Senyors del Foc.

Dissabte, l'ANC habilitarà un espai a la plaça dels Homes on farà diverses activitats, mentre que a la tarda tindrà lloc la 22a Trobada de Gegants . Tamé hi haurà un concert de guitarres a la basílica i a la nit serà el torn de la mostra de bèsties de foc i el correfoc.

Diumenge al matí, els Fusellers faran la despertada mentre que també tindrà lloc la Mugada. D'altra banda, serà el moment de la Diada Castellera, amb els Castellers de les Gavarres, els Minyons de Santa Cristina i la Colla Castellera Vailets de l'Empordà. A més, hi haurà audicions musicals i festes de l'escuma.

Dilluns hi haurà els concers de Son de la Rumba i les corals Veuscomsí i Jarks, participants del programa Oh Happy Day, mentre que el dimecres dia 10, es presentarà la restauració dels vitralls de les capelles de Snt Llorenç i de la Sang. Tot seguit, es farà la missa en honor a Sant Llorenç.