El Fringe del Festival de Torroella arriba a la tercera edició tot consolidant-se com un espai de referència per als nous talents musicals. Des d'avui i fins divendres, una vuitantena de joves talents procedents de diversos conservatoris i escoles de música europees oferiran fins a vint concerts gratuïts a espais emblemàtics tant de Torroella com de l'Estartit. Entre ells hi haurà tots els estils musicals, des de la música antiga fins al pop-rock, tot passant per la música clàssica i contemporània el jazz, el blues, el flamenc i el folk.

Una de les novetats d'enguany és la incoproració del pop-rock amb dos grups, Est Oest i Coet (demà) fruit de la col·laboració amb el concurs Sona 9. A més, en aquesta ocasió també es comptarà amb la col·laboració del Palau Robert de Barcelona com a espai aparador de Fringe a la capita catalana. Així, la programació Nits d'Estiu als Jardins del Palau Robert acollirà demà tres concerts presentats pel Fringe: el jazz de SuperSax Project, el flamenc de Paul Bosauder i el blues d'Artur Cabanes.

A Torroella, a la Casa Galibern (seu de la Fundació Mascort), i al Palau Solterra (seu de la Fundació Vila Casas) hi sonarà la música antiga, clàssica i contemporània, mentre que el bar-restaurant La Sala acollirà els concerts de fusió de diferents estils musicals. A l'Estartit, en canvi, les actuacions se celebraran a l'aire liure:al passeig del Molinet, al cap de la Barra, de cara al mar i amb vistes a les illes Medes. Allà es podran escoltar les propostes de jazz, pop-rock i folk.

Tots els artistes participants al Fringe han estat escollits pels conservatoris i escoles que col·laboren amb el festival: l'Esmuc, el Taller de Músics, Conservatori Superior del Lliceu, Conservatori de París, Guildhall School of Music and Drama de Londres i la Hochschule für Musik Freiburg, en col·laboració amb l'institut Goethe.