El petit dels germans Roca acostuma a crear un gelat en homenatge a les ciutats on va obrint gelateries. Així, a Girona hi ha el «Cul de la Lleona», a Barcelona el «dit de Colom» i, a Madrid, «El Oso y el Madroño». Properament obriran un nou Rocambolesc a Casa Andrés, el restaurant que la família d´Andrés Velencoso té a Tossa de Mar, i li calia un element emblemàtic del poble. «Volíem representar un monument de Tossa en un gelat, i quin millor monument que el mateix Andrés Velencoso?», va explicar ahir Roca.

El «VelenCoco» està dissenyat a partir d'un escàner i posterior motllo en impressió 3D del cos del model, i s'elabora de manera artesanal amb llet de coco -«un referent de la cultura de platja», segons el xef-, canyella i clofolla de llimona per crear un gust «mediterrani».

Per la seva banda, el model de Tossa va indicar que amb aquesta iniciativa vol mostrar el seu costat «més gamberro» i demostrar que malgrat que sembla «inaccessible», també és capaç de riure´s de si mateix. Es tracta d´una col·laboració inèdita en la qual Velencoso s´ha involcurat activament en tot, des del disseny del gelat fins a l´envoltori i fins i tot el guió del vídeo de presentació, fet en clau d´humor i en què apareixen tant Roca com el model.

Amb la inauguració de la botiga del Liceu, els germans Roca ja compten amb quatre gelateries a Girona, Platja d´Aro, Madrid i ara Barcelona. Malgrat que la nova gelateria barcelonina formarà part de l'espai gastronòmic i cultural Espai Liceu que s'inaugurarà a la tardor, la botiga té accés directe des de la mateixa Rambla i oferirà el mateix servei a tots els clients. El local compta amb 40 metres quadrats i ha estat decorat per Sandra Tarruella seguint l´estètica vintage de les altres botigues.