Ara fa dos anys, l´actriu basca Nerea Garmendia va decidir llançar-se a la piscina i combinar els platós de televisió amb el disseny, una de les seves grans passions. Garmendia, coneguda pels seus treballar a sèries com Los hombres de Paco o Amar en tiempos revueltos, va crear la seva pròpia marca de roba i complements, By Nerea Garmendia, que el proper 2 d´agost inaugurarà una franquícia al carrer Raval Inferior de Palafrugell. A la inauguració també hi assistirà la parella de Garmendia, l´actor Jesús Olmedo.

«Venir a la Costa Brava m´interessava perquè hi havia molts clients que m´ho demanaven», explica Garmendia, que explica que sempre ha passat els estius a Catalunya i per això li feia especial il·lusió obrir aquí un punt de venda. Segons explica, By Nerea Garmendia és una marca «familiar», que «pot portar des del bebè fins a l´àvia de 70 anys». El seu producte estrella són les samarretes amb missatge: «Tenim dissenys amb frases divertides, romàntiques, arriscades... són peces minimalistes, còmodes i que es poden combinar fàcilment», garanteix.

Garmendia està satisfeta amb la seva faceta com a dissenyadora. «Essent actriu estic acostumada a crear personatges, i el que vaig voler ara va ser plasmar-ho en una peça de roba», explica. «Tant l´actuació com el disseny són pura creativitat, no podria viure sense una cosa ni l´altra», admet.

Tot i que primer havia tingut un blog de moda, no va ser fins al 2014 que Garmendia va decidir dedicar-s´hi seriosament. Com que hi va haver una bona resposta per part del públic, al cap de cinc mesos van obrir la primera botiga i actualment ja compten amb vuit franquícies a tot l´Estat. La de Palafrugell serà la primera que obrin a Catalunya. «Nosaltres no busquem franquiciats, sinó que deixem que la gent s´interessi per la marca, perquè això vol dir que els agrada prou com per fer el pas», assenyala Garmendia.

I què suggereix una dissenyadora per a l´estiu? «Una samarreta de tirants, amb els laterals oberts, que se´t pugui veure un sostenidor ben bonic. Et serveix tant epr ana ra la platja com per sortir de nit», recomana.