El tenor d'origen samoà Pene Pati i la mezzosoprano nord-americana J'Nai Bridges inauguren avui una nova edició del Festival de Torroella de Montgrí, que es perllongarà fins al pròxim 19 d'agost i inclou catorze concerts.

Pene Pati ha aconseguit diferents guardons en concursos internacionals de cant, com el primer premi del Concurs de Bel Canto Joan Sutherland & Richard Bonynge 2012 i del Concurs Montserrat Caballé 2014, així com el segon premi al concurs Operalia 2015, on va obtenir també el premi del públic, i també el segon premi del Concurs Neue Stimmen 2015.

Pati obrirà el festival al costat de J'Nai Briges, que es va imposar al gener en el concurs de cant Francesc Viñas al Teatre del Liceu de Barcelona. Bridges va interpretar el paper de Carmen en l'estrena mundial de l'òpera bel canto de Jimmy López i també el paper de Suzuki a Madama Butterfly, a l'"pera de San Diego. També ha participat a la Simfonia número 9 de Beethoven a la Filharmònica de Los Angeles i l'Orquestra Simón Bolívar a Berkeley; a la Simfonia número 2 Resurrecció de Mahler amb la Lexington Philharmonic i Shérérezade de Ravel.

Demà, el duo format per la violinista Viktoria Mullova i Katia Labèque partirà del classicisme per submergir-se en els nous mons sonors de les obres del segle XX.

La primera setmana completa de Festival començarà dimarts amb el conjunt italià Ensemble Micrologus, especialitzat en música medieval, que interpretarà el Llibre vermell de Montserrat. Dimecres, l'Orquestra de Cadaqués i el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados, dirigits per Jaime Martín, interpretaran l'òpera Follet i, dijous, l'Acadèmia 1750, sota la direcció de Massimo Spadano, explorarà amb el violinista Giuliano Carmignola el classicisme i el primer romanticisme.

El Festival de Torroella de Montgrí celebra aquest any el seu 36è aniversari. El programa ?d'enguany pretén explorar en la influència de la música en la humanitat al llarg dels set últims segles amb un repàs a diferents estils que van de la música simfònica a la de cambra, l'òpera, el cant coral i el recital.