Roses celebrarà la Festa Major del 7 del 15 d'agost, que per primera vegada no inclourà ni l'empaitada d'ànecs ni les tradicionals vaquetes. Tot i això, organitzarà una cinquantena d'activitats per a totes les edats, que inclouran des de balls populars fins a competicions esportives, concerts, espectacles infantils, visites guiades i cercaviles, entre altres. A més, el recinte firal instal·lat a l'antic càmping Bahía, on se situaran les atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, esdevindrà també l'escenari dels concerts, que enguany inclouran Els Catarres, La Raíz i l'Orquestra Di-versiones, entre d'altres.

L'escenari de barraques s'estrenarà el dimecres 10 d'agost amb els concerts de DGremlins i Doctor Prats, mentre que el dia 11 hi haurà Roadhouse i Julay's. El divendres dia 12, Els Catarres posaran música a la festa precedits de Sombois, mentre que dissabte serà el torn de Trece Días i La Raíz. El diumenge, tancant la festa, actuaran Crossing i Di-Versiones. Els concerts començaran cada nit a les onze i seran de caràcter gratuït.

En l'apartat de festes i tradicions, hi haurà matinades i cercaviles de gegants, castellers, balls populars, la missa internacional Oikoumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata, danses tradicionals i l'espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la festa.

Una de les novetats d'enguany serà la instal·lació d'un gran tobogan inflable i aquàtic infantil al carrer Pujada al Puig Rom, el diumenge dia 14. A més, l'esport també tindrà el seu protagonisme amb la travessia de natació al port, el trofeu de petanca de festa major i la travessia local de natació «Trofeu Enric Badosa».