La Travessia nedant de les illes Medes-L'Estartit va celebrar ahir la 50a edició amb una fita esportiva que va reunir 656 nedadors procedents de 121 clubs de natació d'arreu del país. Els participants, 490 homes i 166 dones, van recórrer una distància de 1.650 metres en aigües obertes, en una travessia que des de l'any 1967 s'ha consolidat com una de les proves de referència i al llarg de la seva història ha comptat amb la participació d'esportistes de primer nivell, com David Meca o Jordi Jou.

En aquesta edició de la popular cita amb el mar, el millor temps en la classificació general va ser per a l'actual campió d'Espanya d'ai?gües obertes en la modalitat de 5.000 metres, Roger Rabassa, amb un temps de 20 minuts i 7 segons. Rabassa, del Centre Natació Mataró, va revalidar ahir la victòria en proclamar-se campió en les edicions del 2000 i el 2008. El nedador va expressar la seva il·lusió d'haver participat en la 50a Travessia i es va mostrar content i satisfet amb el podi.

En la modalitat femenina, la nedadora Mireia Gómez del Club Natació Sabadell es va proclamar campiona, amb una marca de 22 minuts i 41 segons.

En la categoria infantil en les modalitats masculina i femenina van guanyar Pol Escofet (CN Terrassa) i Marta Gago (CN Badalona); en la categoria júnior, Pol Amorós (CN Sabadell) i Maria Miret (CN Vilafranca); en la categoria absoluta, Adrià Muñoz (CN Terrassa) i Arlet Oliveras (CN Rubí); en la categoria màster +30 es van proclamar vencedors Roger Rabassa (CN Mataró) i Mireia Gómez (CN Sabadell) que van fer els dos millors temps; en Màster +40 Quim Bofill (GEIEG) i Elisabet Sanz (nedadora independent); en la categoria màster +50, José Balcells (CN Olot) i Lola Balbuena (CN Sabadell); en la categoria màster +60, Ramon Gago (Fundació Claror) i Regina Hernández (CN Lleida); i en la categoria màster +70, Jaume Monzó (CN Montjuïc).

El participant més veterà

Amb 85 anys, Joan Capell Segura del Club Natació Sabadell va ser el nedador més veterà a participar a la Travessia de les Illes Medes a l'Estartit. Amb 110 copes en el seu palmarès personal, ha estat el cinquè any consecutiu que Capell ha participat en la prova. Esperava impacient poder comprovar el temps que havia registrat en la cursa, però una allau de gent amuntegada sobre les taules de classificació li impedia veure-ho. Finalment, però, va arribar el seu torn: setè en la seva categoria, amb una marca de 53 minuts i 51 segons. Orgullós del seu temps, Capell assegurava que "poder arribar ja és un gran què", mentre recordava que aquest any ha batut el rècord d'Espanya en les modalitats de 200, 400, 800 i 1.500 metres en la categoria de 85 a 90 anys.

Una travessia emblemàtica

El caràcter festiu va protagonitzar la 50a edició de la Travessia de les Illes Medes a l'Estartit, que es va celebrar sense cap incident. L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, -que també va participar en la prova- va assegurar que es tracta d'una "travessia històrica" i va destacar la rellevància de la competició en l'àmbit català. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, va agrair la tasca i la dedicació del Club Nàutic Estartit i va assegurar que "arribar als 50 anys és un gran goig i un honor".