El fenomen de l'street food ha arribat per quedar-se. En els darrers tres anys, les furgonetes de menjar ambulant han revolucionat el panorama gastronòmic i han consolidat una oferta culinària que ha sucumbit els paladars més exigents. Però més enllà de la moda, el promotor de la iniciativa i fabricant de food trucks, Javier Muñoz, volia oferir el primer espai permanent de food trucks de Catalunya. Amb seu al terme municipal de Gualta, situat en un entorn natural a peu de la carretera de Torroella de Montgrí a Pals, Muñoz ha creat la «república» de l'street food amb una ferma aposta pels productes d'alta qualitat i elaborats in situ de manera artesanal.

La cita gastronòmica reuneix furgonetes locals i nacionals -que han estat prèviament seleccionades per l'organització- i cada setmana incorporarà noves food trucks amb diferents propostes culinàries. La cuina d'autor i el showcooking se submergeixen en un entorn idíl·lic que marida gastronomia i música en directe. Taules a l'exterior i el «chill out més gran de la Costa Brava» -asseguren els promotors- ofereixen un oasi de culte a la gastronomia, en un ?ambient distès i casual, sense perdre de vista l'excel·lència i el respecte al producte fresc i de proximitat.

Al llarg d'aquesta setmana, els restaurants itinerants que oferiran les seves creacions seran Krakenbcn- un food truck que utilitza el calamar com a ingredient principal-; la Creperia School Bus -l'única food truck en forma d'autobús escolar americà que recorre l'Estat-; Tierra Mexicana Food Truck -de la mà d'un cuiner amb gran trajectòria a les taqueries mexicanes; Antic Food Truck per als amants de les pizzes elaborades en forn de llenya; Wilson's Fumat; les elaboracions colombianes de Les Delícies d'en Nil; les croquetes casolanes de Cocina&me; o la cervesa artesana de Nòmada on Wheel, entre altres propostes. La cita 347 Street Food Park també té una vessant solidària, i destinarà els ingressos de la venda dels gots a impulsar programes socials que es desenvolupin a Torroella de Montgrí i Gualta.