És la seva primera actuació al festival de Peralada. Què significa per a vostè?

Ja hi volia actuar des de fa temps. De fet, va haver-hi l'oportunitat que pogués cantar en una producció ara fa un parell d'anys, però els horaris no van coincidir. Per això, ara estic molt feliç de poder venir i cantar amb la meva dona.

De petit vostè volia ser com Louis Armstrong. Què va passar que acabés dedicant-se a l'òpera?

És cert [riu]. Quan vaig entrar a la universitat, els professors em van suggerir que estudiés òpera, un gènere que jo no havia tocat mai abans. De fet, no vaig assistir a la meva primera òpera fins que tenia dinou anys. Fins llavors sempre havia volgut dedicar-me al jazz, però a la universitat em van fer interessar per l'òpera i em va agradar, fins al punt de voler dedicar-m'hi.

Se'l considera «la revelació més excitant en el món de l'òpera dels darrers anys».

És molt afalagador. Però també crec que es deu una mica al repertori que canto, que potser no és molt conegut i molta gent havia oblidat com sonava.

L'òpera se solia considerar com una cosa molt elitista, fins i tot esnob. Creu que ara està esdeveniment més popular?

Sí. Gràcies a internet, la gent la va coneixent i comença a veure-la com una opció cultural més. Sobretot a l'estiu, quan la gent viatja, va a festivals, veu què s'està fent a altres països... A més, als Estats Units cada cop hi ha més joves que van a l'òpera. És gent d'entre vint i trenta anys, sobretot de Nova York, San Francisco i Chicago, que ho veuen com una alternativa més cultural a la típica música de pub.

El públic europeu i l'americà, són molt diferents?

No, tots dos saben apreciar i gaudir de l'òpera. A Europa és més fàcil viatjar i anar a veure concerts a Viena, Londres, París, Salsburg... en canvi, a Amèrica només hi ha un grapat de llocs on escoltar òpera i la gent no es mou tant, però és molt apassionada.

Cantar amb la seva dona, és més fàcil o més difícil?

Molt més fàcil i divertit. Ja hem cantat plegats diverses vegades i està molt bé, sobretot perquè ara tenim dos nens petits, o sigui que ens agrada poder cantar junts perquè ens recorda com era tot abans dels nens.

El seu àlbum es diu Heroïque. L'òpera és música per escoltar en qualsevol moment del dia, per exemple dutxant-se o estirat al sofà?

I tant. Bé, potser estirat al sofà no et recomanaria el meu CD, perquè és una música potent i excitant. No te la recomano per a una migdiada. Són àries molt potents, gens tradicionals. A Peralada hi cantaré les meves preferides.