La Costa Brava té un entorn privilegiat per descobrir la la vida submarina. Indrets com el Cap de Creus, les illes Medes o alguna de les moltes cales del nostre litoral permeten endinsar-te en un món marevellós. Per fer snorkel, en fas prou amb unes ulleres i un tub per respirar.

La revista especialitzada en viatges Condé Nast Traveler ha fet un rànquing amb les millors platges espanyoles on fer snorkel, és a dir, busseig amb tub i ulleres. Entre la vintena d'indrets escollits per a fer aquest tipus d´immersió n´hi ha tres de la Costa Brava: cala Maset, a Sant Feliu de Guíxols, la platja de la Mar Menuda de Tossa, i les illes Medes, a les quals defineix com «un destí favorit de submarinistes, snorkeladictes i amants de la naturalesa marina».

Potser no surten a les guies especialitzades, però nosaltres ens atrevim a proposar-te set cales més on disfrutaràs, i molt, la pràctica de l'snorkel: La cala de Roques Planes, a Sant Antoni de Calonge; la cala Sa Futadera, a Tossa de Mar; Cala Bramant, a Llançà; cala Ferriol, a l'Estartit; cala Jugadora, a Cadaqués; cala d'Aiguafreda, a Begur, i l l'entorn rocós de la platja de Llafranc.

Segur que ens hem deixat llocs fantàstics, i és que la Costa Brava té multitud de racons, i el millor de tot és que un mateix els descobreixi. Si vols una petita ajuda, pots consultar el nostre especial de platges de la Costa Brava.

I si fent snorkel t'has quedat amb ganes de baixar més avall i de descobrir les marevelles subaquàtiques del litoral de la Costa Brava, sempre pots adreçar-te a algun de les desenes de centres de submarinisme que hi ha al llarg del nostre litoral. La majoria d'ells ofereixen un "bateig de busseig" amb un temps d'immersió que ronda entre els 25 i els 50 minuts, als que cal afegir el temps de classe tòrica. HI ha preus molt diferents. Axiò sí, no tothom pot bussejar. Per motius de seguretat, no en podran fer les persones amb problemes de vies respiratòries, cor o timpans, ni les dones embarassades.