El Festival de Peralda acollirà dilluns la primera edició de La Nit de l'Alzheimer, organitzada per la Fundació ACE-Barcelona Alzhemer Treatment&Research Center -especialitzada en el diagnòstic, el tractament, la recerca i l'educació de persones amb deteriorament cognitiu i demència- en col·laboració amb la Fundació Castell de Peralada. A la vetllada, que consistirà en un sopar i la posterior representació de l'òpera Turandot, hi assistiran, entre altres, els consellers Dolors Bassa, Santi Vila i Antoni Comín, els actors Íngrid Rubio, Octavi Pujades i Cristina Brondo, el director de recerca de la Fundació ACE, Agustí Ruiz, i la directora mèdica de la fundació, Mercè Boada.

Es tracta d'una iniciativa solidària que neix amb la voluntat de ser un punt de trobada anual entre el conjunt de la societat i els móns de la recerca, el tractament i la prevenció de l'Alzheimer. El segon gran objectiu serà aconseguir recaptar fons per destinar-los al projecte Norface, una línia de recerca de la Fundació ACE que ha de permetre millorar els pronòstics inicials dels malats d'Alzheimer.

A més, en el transcurs de la vetallada es presentarà la campanya Regala Memòria, una iniciativa de sensibilització sobre la malaltia i la captació de recursos econòmics per a l'activitat de recerca. Aquest any, l'objectiu de la campanya serà transmetre que la persona malalta perd la memòria però no els sentiments primigenis ni les emocions més properes. En aquest sentit, el malalt té un bagatge i una reserva, que amb una reeducació i una estimulació cognitiva adequada fan possible que continuï aprenent.