El Festival White Summer de Pals, que va néixer com a market però que en les seves darreres quatre edicions s'ha consolidat com el Festival de referència de les tardes d'estiu de la Costa Brava, ha arrencat amb una edició de luxe per commemorar el seu cinquè aniversari. I és que l'organització ha prorrogat una setmana més el Festival, i arribarà als vint-i-dos dies de programació, amb més d'un centenar d'activitats culturals. La filosofia del White Summer harmonitza els 80.000 metres quadrats d'encatge natural que integren l'entorn de la masia Mas Gelabert de Pals, situada al cor de l'Empordà.

Més de 400 marques -amb rotació d'expositors-, tres escenaris, 66 espectacles programats -entre els que destaquen concerts, obres de teatre, espectacles de dansa i jam sessions-, 30 food trucks, tres restaurants d'autor, àrees de chill out i exposicions artístiques configuren els pilars fonamentals del Festival.

La gastronomia és un dels plats forts del Festival White Summer, que en aquesta edició ha volgut potenciar la seva dimensió culinària amb una major oferta. La fusió amb productes de km 0 i les tendències importades del panorama gastronòmic internacional integren una àmplia gamma de propostes per seduir tots els paladars.

L'art també és un dels pilars de l'ADN del festival, que en aquesta edició exhibirà la mostra col·lectiva Mirades Essencials i Art Station, integrada per les escultures d'Emili Armengol, que enguany ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya.

Creador de sinèrgies

El White Summer de Pals és també una plataforma perquè dissenyadors i creadors emergents puguin fer-se un lloc en el mercat. En aquest sentit, el certamen acull artistes consolidats i artistes emergents, i exhibeix les seves obres en un format integrat amb la resta de propostes del festival.

L'aposta també s'estén a l'àmbit del disseny i la música, fent de pont entre dissenyadors novells i grans marques; artistes emergents amb grups o cantautors consolidats.

Una altra de les novetats d'enguany és la renovació de la zona Experience, on s'ha instal·lat una jaima dedicada a activitats i tallers, com sessions de fisioteràpia, sessions de meditació i ioga, tallers d'elaboració de perfums i sabons, i sessions de risoteràpia.

En un ambient lúdic i de relax, el Festival White Summer integra diversitat d'estils, procedències i edats. Un festival de tendències que ha creat tendència en l'estiu empordanès, i que l'any passat va reunir 60.000 assistents.