Nit mediterrània, amb un cel radiant d'estels, la d'aquest dissabte al castell de Calonge, amb la música de les Anxovetes i de Cris Juanico acostant el mar, tot just uns pocs quilòmetres més enllà, fins al mateix pati d'armes. En una Costa Brava plena de festivals d'estiu, l'Interludi continua defensant la seva posició a còpia de propostes originals, refrescants i allunyades del circuit més comercial.

Un s'hi troba bé en aquest festival, que l'estiu que ve celebrarà el mig centenar d'edicions. Reinventat des fa uns anys, en el marc del Castell, per Calonge hi han passat primeres espases com Sílvia Pérez Cruz, Raimon, Marina Rosell, Sanjosex o Joana Serrat. I sempre l'experiència de deixar-se endur per la música més despullada d'efectismes té un efecte plaent.

Dissabte van ser gairebé tres hores de recital. D'homenatge al mar, a la cultura mediterrània i de fer un cant a la vida i a l'optimisme. Primer van actuar Les Anxovetes, un grup format per tres gironines que ha revitalitzat el món de l'havanera amb les seves veus. Així van sonar temes com Mare vull ser pescador, la gran Vestida de nitLa balada d'en Lucas. Després d'una pausa amb cremat inclòs va ser el torn per a Cris Juanico, que hi va presentar el seu últim treball F(a)usta. Un experiment que inclou una desena de cançons amb pensaments, reflexions i inquietuds, sempre amb un toc vital i optimista. Acompanyat per un quintet de corda i la seva guitarra, Juanico va repassar aquest àlbum de pop-rock amb la particularitat que els instruments no són els habituals d'aquest tipus de música. No em facis ontes, Es quan et sent a prop o la clàssica Si véns, van ser alguns del temes que van sonar.