El festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, abaixarà aquesta nit el teló amb rècord d'espectadors. En total, 30.000 persones han vist alguna de les actuacions programades, la xifra més alta dels 54 anys de vida d'aquest festival. L'ocupació mitjana ha estat a l'entorn del 80%. A més, 25.000 dels assistents han anat a espectacles de pagament i la resta a d'altres activitats complementàries que són gratuïtes. Els Manel seran els encarregats de tancar aquesta nit el festival amb totes les entrades venudes. En total, hi ha vuit concerts en què s'han esgotat els tiquets: Manolo García, Estopa, 2Cellos, Barbara Hendricks, l'humorista Goyo Jiménez, el tribut a Queen «God Save The Queen» i Hombres G i Duncan Dhu, que van oferir un concert conjunt.

L'organització fa una valoració molt positiva d'aquest 2016 perquè han aconseguit batre el seu propi rècord d'assistència arribant als 30.000 espectadors. Per al soci director de The Project (l'empresa que organitza el festival), Iñaki Martí, una de les claus és haver fet una programació eclèctica, que ha ofert propostes arriscades -com ara Pat Metheny i Ron Carter, que van obrir el festival, o l'espectacle conjunt de Diego El Cigala i Omara Portuondo- amb d'altres més comercials, com Estopa o Manolo García.

A banda dels vuit concerts que han esgotat entrades, altres actuacions que han comptat amb una bona resposta del públic han estat els concerts del violinista Ara Malikian o espectacles com El Rey de Teatro de Barrio, tots ells al voltant del 85% d'ocupació.

Per tercer any consecutiu, l'empresa The Project porta la gestió del festival, que també compta amb la part humorística del Singlot, que organitza El Terrat. Martí destaca el salt que ha fet el festival des que l'Ajuntament va decidir externalitzar-ne la gestió, ja que ha passat de 12.000 a 30.000 espectadors. Martí també destaca la implicació del teixit local i comarcal i assegura que la cita té un important retorn econòmic per a la població. «Estem en una línia clara de creixement perquè Sant Feliu ens dóna una gran quantitat de possibilitats d'espais; la sensació és d'anar a més però toquem de peus a terra, això és un projecte a llarg termini i consolidar-lo és el repte», assenyala.