El Festival de Torroella de Montgrí va tancar ahir la seva 36a edició amb el debut a Espanya del pianista russolituà Lukas Geniusas, una de les joves promeses més destacades del moment, i una ocupació del 92,8%. Geniusas es va presentar amb un exigent programa integrat per dos grans concerts per a piano de Mozart i Beethoven, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Aquesta 36a edició s'ha clausurat amb un global d'ocupació del 92,8%. Un total d'11.232 espectadors han anat a algun dels 14 concerts de pagament (86% d'ocupació), mentre que la resta han optat per algunes de les 25 actuacions gratuïtes del Fringe. En total, han passat per aquest festival baixempordanès 1.293 persones més que en la passada edició, mentre que el cartell d'«entrades esgotades» s'ha hagut de penjar en tres ocasions.

La directora del Festival, Montse Faura, considera que «l'índex d'ocupació en els concerts de pagament, amb un 86% de mitjana, avala un any més la línia de programació del Festival, amb una aposta pels noms consagrats de la música clàssica, la presentació de nous valors consolidats, tant nacionals com internacionals, i de programes innovadors i poc habituals amb recuperació de patrimoni».