Koshiro Himeno és un jove japonès que estudia al Regne Unit. Per això, ha decidit aprofitar les vacances d'estiu per fer una ruta pel sud d'Europa. Girona és la primera parada d'un viatge que finalitzarà a les illes gregues.

Com és que ha decidit començar a Girona el seu viatge per Europa?

Perquè era la destinació que em sortia més barata des de l'aeroport de Londres, o sigui que ni m'ho vaig pensar. Ara he vist que va ser una bona decisió, perquè m'està agradant molt. M'agraden molt les ciutats antigues. M'hi quedaré dos dies, i després aniré cap a Barcelona.

Quins són els seus plans?

Quan viatjo m'agrada visitar els llocs històrics, de manera que he anat directe a la Catedral. I m'ha agradat moltíssim... m'hi he passat quatre hores admirant cada detall!

Què és el millor de Girona?

Que la ciutat antiga està molt ben conservada i no està barrejada amb edificis nous. Està tot molt ben integrat.

Ha tastat ja la gastronomia local?

Sí. He esmorzat en una fleca local i per dinar he menjat tortilla, cosa que m'ha sorprès. Jo pensava que la tortilla eren els tacos mexicans, i aquí en canvi he vist que és una cosa molt diferent. M'ha semblat curiós.

On s'allotja?

Vaig trobar una habitació en una pensió a través d'un buscador, i n'estic molt content. Em costa quinze euros la nit, esmorzar inclòs. Està molt bé de preu.

Què és el que més l'ha sorprès de Girona?

De fet, et diria que els preus. Venir de l'aeroport al centre de la ciutat em va costar dos euros i mig... em va semblar increïblement barat.

Sap que aquí es van gravar alguns capítols de «Joc de trons»?

Alguna cosa havia sentit, però no miro la sèrie. Tot i això, després d'haver estat aquí, potser la busco, perquè em farà gràcia.