1. l'escala

Cicle sardanístic d'estiu

L'Escala ja ha posat en marxa una nova edició del cicle sardanístic d'estiu, amb gairebé una desena d'actuacions programades cada dimecres de juliol i agost a la plaça de la Sardana. Avui, a partir de les deu de la nit, l'audició anirà a càrrec de La Principal de l'Escala, mentre que les successives setmanes actuaran la cobla Ciutat de Girona, Lluïsos de Taradell, La Flama de Farners, la Bisbal Jove i tancaran el cicle les cobles Ciutat de Manresa i Sabadell juntes, el dia 30 d'agost. La inauguració del cicle va tenir lloc la setmana passada, amb una primera trobada a la platja que va estar amenitzada per la cobla Vila de la Jonquera.

2. blanes

Impossible avorrir-se a la platja

La platja de Blanes ofereix durant tot l'estiu prou activitats com perquè sigui impossible avorrir-s'hi. De dilluns a divendres, de deu a una i de cinc a set, la Biblioplatja s'instal·la a la platja central, a l'altura dels gronxadors. I a la platja de s'Abanell, el Mini Club ofereix inflables, jocs i manualitats cada matí.

3. palamós

Taller infantil de nusos mariners

Com es fa un bon nus mariner? El Museu de la Pesca de Palamós ajuda aquest estiu a descobrir-ho. Aprofitant l'exposició temporal «Nusos mariners», organitzen un taller amb un pescador professional que ensenya als participants a fer nusos resistents, nusos fàcils de desfer, nusos per amarrar una embarcació, nusos per unir dos caps, nusos per armar una xarxa i nusos decoratius, entre altres. Avui hi ha sessió infantil, però també se'n fan per a adults.