La pianista gironina Maria Canyigueral oferirà avui un aperitiu de la Schubertíada de Vilabertran amb un concert a l'Auditori dels Caputxins de Figueres. Canyigueral interpretarà peces de Frederic Mompou, Beethoven, Manuel Blancafort, Enric Granados i Schumann.

Canyigueral, de 33 anys i establerta des del 2011 a Londres, assegura entre rialles que Schubert li agrada, encara que no l'hagi programat. «No és que sigui rebel, és que no me'l van demanar i jo tampoc el vaig considerar. M'agrada, però he de reconèixer que no és el compositor que he tocat més», assenyala.

En canvi, defensa amb passió el programa que interpretarà a Figueres: «L'organització em va demanar si podia fer alguna peça de Blancafort, perquè ell i Mompou lliguen molt bé. Són dos compositors amb un clima molt íntim i que queden molt bé en el mateix programa», assenyala. D'altra banda, la Fantasia de Schumann és una de les obres que més li agrada tocar: «Té tot el que pot explicar la vida, totes les emocions que pot arribar a viure una persona. És una de les meves preferides», assenyala. D'altra banda, explica que l' Allegro de concert de Granados és «una peça molt fresca, plena de vida, optimista, que sol generar una resposta del públic molt bona».

Aquest serà un estiu mogut per a Canyigueral, ja que també tocarà a Mallorca i al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, a banda de diversos concerts pel voltant de Londres. De moment, doncs, només tornarà a casa de forma puntual, ja que, segons indica, està fent arrels musicals a Anglaterra: «He teixit una xarxa en l'àmbit musical, faig música de cambra amb uns companys que m'agraden... tot i això, no vol dir que m'hi hagi de quedar per sempre», assenyala.