Poques setmanes abans que neixi el seu segon fill, la Leticia i en Benjamin, juntament amb la petita Cassandra, s'han escapat de la seva Tolosa natal per passar uns dies a la Costa Brava. La Leticia, de família granadina i asturiana, parla perfectament l'espanyol i per això és ella qui respon.

Com és que han vingut de vacances a la Costa Brava?

El meu marit m'ha fet una sorpresa. Aquest any no pensàvem tenir vacances, perquè d'aquí a un mes ha d'arribar el petit, però un dia es va presentar a casa i em va dir: prepara la maleta, que demà agafem el cotxe i ens n'anirem de vacances a Espanya. I jo li vaig respondre que fantàstic, que per a unes vacances estic sempre a punt.

Es queden tots els dies a Roses?

No, hem fet una ruta de cinc dies i hem visitat Cadaqués, Llançà i Roses. De tornada passarem per Perpinyà a veure la meva àvia, que viu allà.

Què és el millor que han vist fins ara?

Tot! Ja hem decidit que quan ens jubilem vindrem a viure al sol d'Espanya.

Què fan durant aquests dies de relax?

Pràcticament només platja, perquè amb aquest panxot no pug fer gaire res més. Bé, i menjar! Són unes vacances per desconnectar.

Quina gastronomia han provat?

Mengem a base de tapes. Ara no puc menjar pernil ni xarcuteria, però sí paella. No té gràcia venir a Espanya si no menges els plats típics d'aquí. Un any vam anar a Mallorca i va ser molt decebedor, perquè semblava Alemanya i als francesos no ens feien gens de cas.

La Costa Brava és un bon lloc per venir amb nens?

Sí, molt. Bé, de fet, només amb el fet que hi hagi gronxados i aigua, la nena ja està contenta. Però està clar que anar de vacances amb una criatura no és el mateix que fer-ho dos adults sols. I quan tingui el segon, no vull ni pensar-hi!