Sant Feliu de Guíxols va encetar ahir les celebracions marineres de la Verge del Carme, que continuaran avui a diversos municipis de la Costa Brava. D'aquesta manera, el municipi baix-emprordanès va començar els actes amb una pregària a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels. Tot seguit, la processó va arrencar des del Monestir i va recórrer els principals carrers del centre de la vila.

Al migdia va tenir lloc l'ofrena floral a l'esplanada del moll de pescadors i tot seguit va començar la processó marítima, acte central de la celebració. Al vespre, les celebracions van continuar amb una sardinada popular als Jardins Juli Garreta i a la nit es van poder escoltar havaneres a la platja de la Badia, amb cremat per a tots els assistents.

Celebracions al territori

Avui, dia de la Verge del Carme, les processons es faran arreu del territori, tot i que són especialment multitudinàries a municipis com Llançà, Empuriabrava, l'Estartit, l'Escala i Palamós. Pel que fa a Begur, malgrat que inicialment tenia previst celebrar ahir la festivitat, va decidir posposar-la fins a la setmana que ve davant la previsió meteorològica que anunciava tramuntana.