La Gina i l' Skyler són nordamericanes -la primera de Nova York i la segona de Texas- i aquest any han decidit passar un estiu diferent fent d' au-pairs, de manera que ensenyen anglès als infants de dues famílies de Sant Gregori i Riudellots. L'Skyler, a més, es quedarà durant la resta de l'any.

Com han vingut a parar a Girona?

Teníem ganes de fer d' au-pairs i vam gestionar-ho tot a través d'una pàgina web. I ens va fer gràcia venir a Girona perquè està molt a prop de la Costa Brava i també de Barcelona, però és molt més petita i pots anar a peu a tot arreu. Això ho valorem molt, perquè als Estats Units has d'agafar el cotxe per fer qualsevol cosa. A més, les nostres famílies d'acollida són magnífiques.

Quina impressió s'han endut de Girona?

Ens sembla preciosa. De fet, aquesta tarda ens enxampes que hi hem vingut a fer fotos, perquè està plena de racons encantadors.

Saben que aquí es van rodar alguns capítols de «Joc de trons»?

Ens ho han dit, però no mirem la sèrie. Això sí, hem buscat a Youtube un vídeo on apareixen totes les escenes on es veu Girona.

Han trobat bon ambient per als joves?

Bé, més o menys. A Girona sempre hi ha bars oberts i coses per fer, però en general ens agrada més anar cap a la costa. Allà hi ha més ambient.

Quins plans tenen per l'estiu, a banda de treballar?

Volem anar a totes les platges de la Costa Brava [riuen]. O si més no, intentar-ho. I també volem visitar Barcelona, que encara no hi hem anat.

Alguna cosa per millorar?

Sense dubte, el transport públic. Podria ser molt millor. Per una banda, és molt difícil anar a la platja en autobús, hi ha pocs horaris i és tota una odissea. I per l'altra, nosaltres ens estem a pobles que estan a deu minuts de Girona i tot i això se'ns fa difícil arribar a la ciutat.