l poeta portuguès Fernando Pessoa assegurava amb un gran encert que «sentir és un pensament extravagant». Amb aquesta punyent reflexió valora la importància que té per a les persones el fet de sentir o emocionar-se. En un món cada vegada més globalitzat, hiperconnectat i on la tecnologia guanya un pes lògic amb el progrés, la nostra societat està deixant de banda la reflexió, el pensament crític i l'exploració d'un mateix, que és a la vegada una necessitat imperiosa si realment volem assolir un futur millor. Les bases i els fonaments del demà els hem de construir a través dels valors i el diàleg amb l'entorn. Tasca que només s'aconsegueix amb el debat intern i la confrontació d'opinions externes.

Ara fa uns mesos, en un dels meus habituals viatges en tren, una noia em va aturar i em va explicar una preocupació que tenia: Tenia al cap un projecte per millorar la convivència de la seva ciutat, però tenia por al fracàs i a la no acceptació de la seva idea, que el seu entorn pensés que ella no «era ningú» per millorar res.

Aquella anècdota em va marcar profundament. Vaig estar durant tota una setmana pensant i buscant la resposta perquè moltes vegades els joves ens sentim aliens al món, quan realment som una gran font d'innovació i esperança. Aquell dia, al tren, tenia davant meu una autèntica líder que si s'ho proposés podria amb la seva idea ajudar moltes persones i millorar, per tant, el seu entorn.

Després d'aquesta intensa divagació vaig arribar a una conclusió: calia crear un projecte nou a la nostra comarca per dotar d'habilitats els joves que els permetessin ser uns bons líders. Ens cal construir líders nous per a temps nous.

Així que vaig presentar una proposta a la Fundació Princesa de Girona i ràpidament em van mostrar la seva mateixa il·lusió i van posar-se a treballar per crear una nova plataforma de lideratge, el que ara coneixem com a Campus de Lideratge Júnior, una iniciativa pionera. Un espai perquè els joves gironins de diverses edats i àmbits puguin desenvolupar el seu talent, però també obert a tots els joves del país per tal aconseguir una connexió d'opinions i passions, i que ha començat el cap de setmana passat, al santuari dels Àngels.

Uns vint-i-cinc joves, amb inquietud per millorar les seves habilitats de lideratge, arribats de tots els punts geogràfics, van trobar-se per connectar i buscar plegats nous horitzons. Gràcies als tallers de la Joana Frigolé, l' Edgar Tarrés i l' Elena Iborra, van poder explorar des del més profund del seu interior eines d'autoconeixement, escolta activa o comunicació. Perquè per liderar el món o qualsevol projecte, abans ens hem de liderar a nosaltres mateixos, hem de ser capaços de sentir, d'explorar sensacions i comprendre el que ens apassiona des de l'ànima. Així són els líders del futur que transformaran el món, els que empatitzen, senten i s'emocionen.