El jaciment d'Empúries acull aquest dissabte una nova edició de Familiaria & Gastrokids, que inclourà un concert dels SP3 (Club Super 3), per apropar les famílies al conjunt arqueològic. La jornada comptarà amb activitats d'ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiques.

Després de la bona acollida de la primera edició, celebrada l'any passat amb un total de 800 persones, Familiaria & Gastrokids tornaran a descobrir enguany els secrets de les ruïnes d'Empúries a petits i grans. El concert de SP3 serà una de les activitats més destacades, i es farà a l'àgora grega d'Empúries. A banda de visites teatralitzades al jaciment, els assistents també podran gaudir d'un espectacle de titelles romans de la companyia Genovesa Teatre, així com d'una activitat de contacontes inspirada en la mitologia antiga. A més, s'organitzaran diversos tallers relacionats amb l'antiguitat com els d'ungüents, d'arqueologia, escriptura antiga o policromia. També es podrà participar en un taller de ceràmica antiga i cuita en un forn tradicional a càrrec de Terrafoc. D'altra banda, es podrà passejar en biga romana (carro amb dos cavalls) que estaran organitzades per la companyia d'espectacles històrics Drakònia.

Descobrir la gastronomia

A més, Familiaria inclou també les activitats del Gastrokids, organitzades pel restaurant El Molí de l'Escala. En aquesta ocasió es faran tallers de cuina per a nens amb les Cuineres de Sils, tallers d'empotar anxoves amb Anxoves de l'Escala, una activitat relacionada amb el Projecte Sèpia i tallers de recuperació de cançons tradicionals. Les entrades tenen un cost de 12 euros (15 si s'adquireixen a taquilla), tot i que l'entrada és gratuïta per als infants menors de cinc anys.