En Vandim, natural de Rússia però resident a Londres, està passant nou dies de vacances en un hotel de Roses amb la seva parella i la família d´aquest, procedents de Madrid. «La meva família espanyola», els anomena. Els trobem mentre passegen tot entrant a diferents botigues.

PÉs la primera vegada que ve de vacances a la Costa Brava?

R Sí. Mai havíem estat al nord de Catalunya, sempre anàvem més cap al sud, i teníem curiositat per descobrir nous indrets de la zona.

P I què els ha semblat, de moment?

R Malauradament, no hem tingut gaire sort amb el temps. Ha fet una mica de fred i pluja i això ens ha aixafat la meitat de les vacances. A més, ens ha sorprès que tots els establiments tanquen molt aviat. Volíem anar a sopar fora, o a fer un toc, o a comprar... i tot de seguida està tancat, sense que sigui gaire tard.

P Què fan durant aquests dies de relax?

R Hem llogat un cotxe i hem anat a Cadaqués i Portlligat, on vam veure la casa de Dalí, i també a Figueres, on ens vam trobar amb un familiar. No vam tenir temps de veure el Museu Dalí. Quan ha fet sol també hem anat a la platja i hem caminat arran de mar. Ah, i també hem fet algunes compres.

P La Costa Brava és molt diferent dels altres llocs on havien passat les vacances?

R Havíem estat a Cambrils i allà fa més calor, tres o quatre graus per sobre ben bons. I també vam anar tres anys seguits a Torredembarra i ens va agradar molt més que aquí, les platges són immenses. Aquí són més estretes. A més, allà és més turístic i per això ens va agradar més. El que sí que hem vist, però, és que aquí es poden practicar molts esports extrems. Això està bé.

P Tornaran a venir a la Costa Brava?

R De moment crec que no. Ara tenim ganes d´anar cap al sud d´Espanya; a mi em fa especial il·lusió conèixer Cadis.