1. PALAFRUGELL

Preludi d'un cap de setmana ple d'activitats de Festa Major

Palafrugell ja s'ha vestit de gala per celebrar la Festa Major de la vila. A partir d'avui, el poble acollirà quatre dies d'activitat frenètica al carrer. A l'agenda d'avui, hi ha portes obertes als Museu del Suro i a la Torre de Guaita de Sant Sebastià durant tot el dia. Al matí, a més, es farà el taller de pintura de Festa Major per a infants, visita guiada al Museu del Suro, l'ofici solemne en honor a Santa Margarida i sardanes de Festa Major. A la tarda hi haurà concert, espectacle familiar, cercavila i gegants, i més sardanes. A la nit, hi haurà festa i ball al Pati de l'INS Baix Empordà i a la plaça Nova.

2. Lloret de mar

Convertir-se en detectiu al «Misteriós crim a la mansió Garriga»

El Museu del Mar de Lloret ha programat per als dijous d'estiu una visita teatralitzada molt especial. Basada en els jocs d'intriga Murdercase o Cluedo, el públic haurà de resoldre el crim que trobaran a la inauguració de la mansió dels Garriga. Tal com recomanen els senyors de la casa, «es prega puntualitat i formalitat en el vestir».

3. castelló d'empúries

Visita guiada als tres museus de la vila

Els tres museus de Castelló d'Empúries ofereixen avui dues visites guiades. La primera, a les 17 h, serà en anglès, i la segona, a les 18 h, en català. El punt de sortida en els dos casos és l'Oficina de Turisme de Castelló. Els tres museus són el Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, situat a l'antic complex jurídico-penal del segle XIV, l'Ecomuseu-Farinera, ubicat a l'antic casal moliner construït al Rec del Molí al segle XIV, i el Tresor de la Basílica, a la sagristia de la basílica menor de Santa Maria.