Diuen que Prince es va enamorar de la seva veu. I va convidar Kandace Springs a participar al concert dels 30è aniversari del disc Purple Rain, un treball que li va obrir les portes de tots els racons del món i el va convertir en un mite generalitzat.

Kandace Springs té, efectivament, alguna cosa d'aquella rauxa musical de Prince. La seva veu sedueix només de sentir-la per primer cop i només sortir a l'escenari el públic ja té la sensació que alguna cosa passarà.

A l'Estartit es va presentar en format trio, acompanyada de dos músics joves i eficaços, que puntualment van deixar mostres de la seva força en solos de nivell. Però el seu paper al concert era acompanyar i embolcallar la veu de Springs que era, evidentment, la raó de tot plegat. Una veu que pot ser càlida i potent, fresca i jove, però que entronca nítidament amb les grans dives del blues i el soul. Kandace Springs té l'alegria de la joventut i la maduresa de qui ha mirat al passat admirativament.

Als 27 anys podríem definir Kandace com a promesa, però queda clar que ja és una realitat consolidada que ha trobat el camí, i que ara només ha de treballar per a consolidar la seva posició de cara al futur. Va ser el mateix Prince qui li va aconsellar que definís el seu estil en base a allò en què se sentís més còmoda. I Kandace Springs sembla sentir-se molt a gust en els temes tranquils, balades i migtemps; temes melòdics que, d'altra banda agraden al públic i li permeten demostrar que té, efectivament, una veu meravellosa, profunda i natural en l'expressió.

El concert de l'Estartit va ser, doncs, un concert mesurat i gairebé intimista, que només es va revolucionar un punt just amb el darrer tema. Amb Springs movent-se del teclat Fender Rhodes al piano i demostrant també les seves habilitats amb aquests instruments, va anar desfullant els temes del disc Soul Eyes. Que tingui influències del passat no vol dir que imiti cap dels grans noms que formen part del seu bagatge musical. Kandace Springs té el seu propi estil, a cavall d'estils, del soul al jazz, passant per uns tocs de blues. No en va es nascuda a Nashville, creuament d'estils musicals. Al costat dels seus temes propis hi van conviure algunes versions, perfectament integrades al seu estil propi. Va ser meravellosa la seva mirada a Stay With Me de Sam Smith i va posar la pell de gallina First Time I Ever Saw Your Face, que va congregar l'esperit de Roberta Flack. Al costat, Soul Eyes o Talk To Me, van constatar el perquè és la nova estrella del prestigiós segell Blue Note i com som al davant d'una veu que està cridada a ser una de les properes grans dives de la música.