La inauguració del 47è Concurs de Focs d'Artifici de Blanes, celebrada dissabte a la nit a càrrec de la companyia madrilenya Vulcano, va convertir-se en un èxit multitudinari i va reunir fins a 200.000 espectadors al voltant de la platja de sa Palomera. Vulcano, que l'any 2009 ja es va endur el primer premi del concurs, va arribar disposada a revalidar-lo amb un disseny molt acurat, uns colors nets i treballats, i una bona utilització dels tres espais escènics al voltant de la roca de sa Palomera. Els aplaudiments i exclamacions del públic, així com els entusiasmats comentaris un cop finalitzada la tirada, així ho van certificar. Capítol a banda va ser l'homenatge al Girona FC amb motiu d'haver pujat a primera divisió, que es farà cada nit del concurs. Es tracta que els tres coets que es disparen per avisar prèviament sobre l'imminent inici del castell de focs combinen el blanc i el vermell, els colors que identifiquen l'equip de futbol gironí.

Però més enllà dels focs, la nit de dissabte va ser llarga a Blanes. La segona nit de l'Ensorra't va ser multitudinària, ja que va atraure el públic jove però també d'altres edats. Entre els grups que van participar al festival hi va haver Incombustibles, Funkiwis i Klischée.

D'altra banda, un cop finalitzats els focs, el nombrós públic que va omplir el municipi va comptar amb una bona varietat d'escenaris on van poder continuar gaudint de la festa de Santa Anna. Entre els espais exposats al públic, l'Escenari de Festa Major de la plaça dels Dies Feinera, va acollir una nova edició de la Vídeofesta, capitanejada pel veterà Toni Linares. Els assistents van gaudir d'èxits musicals projectats en una gran pantalla, principalment dels anys 80 i 90, així com del nou mil·leni, però també d'avui dia

A més, també es van organitzar altres escenaris a càrrec d'entitats del municipi com la Casa de Andalucía de Blanes, allotjada a la Plaça dels Països Catalans, que és l'encarregada d'exposar cada nit un variat repertori d'actuacions i diverses activitats, com per exemple la masterclass que es va dur a terme diumenge passat.