L'assetjament escolar, més conegut com a bullying, centrarà la primera de les quatre nits del cicle Docus a la Fresca de Blanes, que oferirà cinema compromès i d'actualitat i que completarà cada sessió amb un debat. Les projeccions es faran les nits de tots els divendres d'agost -és a dir, els dies 4, 11, 18 i 25- a les deu de la nit a la plaça Verge Maria.

Aquestes sessions són de caràcter gratuït i inclouran diverses propostes de cinema documental amb temàtiques socials on, de forma transversal, es tracten problemes, realitats i fets que poden interessar a un públic prou ampli. Després de cada projecció, a més, s'obrirà un debat que comptarà amb convidats relacionats tant amb la temàtica com amb la pel·lícula visionada. Habitualment, els temes que s'hi tracten són sensibles i incòmodes.

En aquesta ocasió, la primera nit es dedicarà a l'assetjament escolar, i es farà a través de dos films. El primer és Crònica d'un accident, un curtmetratge de ficció rodat el 2015 i signat per Pol Borrell, que narra com un cas de bullying acaba desencadenant un accident de trànsit. La segona projecció de la nit serà el reportatge Bullying, del programa 30 minuts de TV3, que data de 2015 i que intenta explicar el fenomen des de dues vessants: per una banda, com ho viuen les víctimes; i per l'altra, què motiva els agressors.

La següent sessió, l'11 d'agost, estarà dedicada al periodisme. Així, es projectarà All Governments Lie, dirigit per Alfred Peabody i produït per Oliver Stone. Els seus protagonistes són una nova fornada de periodistes d'investigació i mitjans independents dels Estats Units que recuperen el llegat de veteranes i llegendàries plomes dels anys 60 per defensar el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure, contrastada i honesta.

El dia 18 es donarà a conèixer el treball Empatia, que intenta aproximar-se a una forma de vida més responsable pel que fa als animals a través d'aquest treball dirigit per Ed Antoja.

Finalment, la darrera nit es projectarà Papil·loma, les dones hem de decidir. Dirigit per Frederic Pahisa, el document planteja diversos interrogants sobre el fet que s'estiguin vacunant nenes d'una malaltia -el càncer del coll d'úter- que afecta les dones adultes.

Totes les nits de Docus a la Fresca es complementaran amb una paradeta informativa sobre la temàtica corresponent.