Fa trenta anys, la Katleen deixava cada estiu la seva Bèlgica natal i venia a passar les vacances a l'Estartit amb la seva família i amics. Ara, ha decidit tornar amb el seu marit, en Pier, i la seva filla, Ina, per ensenyar-los el poble on va passar els estius de la seva infància i, de passada, comprovar com ha canviat.

Quins anys va passar les vacances a l'Estartit?

Devia ser entre 1980 i 1986. Hi vaig passar tota la meva adolescència i per això em feia il·lusió venir a veure com ha canviat. Veníem cada any dues setmanes i ens ho passàvem genial amb la família i amics, això estava ple de belgues com nosaltres.

I ho ha trobat molt canviat?

De moment no t'ho sé dir gaire, perquè acabem d'arribar. De fet, ara estem anant cap al poble a veure com està tot. Tinc ganes de veure quins locals s'han conservat i què s'ha obert de nou.

Quins records conserva de llavors?

Uf, són molt bonics... bé, està clar, perquè si no no hagués tornat. Anàvem cada dia a la platja i a la tarda ens n'anàvem a prendre alguna cosa a la terrassa. I al vespre ens mudàvem per sortir, per anar de bars i a la discoteca Maxims, que és la que més recordo. A més, la gent que portava les barques no parlava ni una paraula d'anglès, de manera que ens deixaven pujar gratis a canvi que els féssim de traductors.

Encara conserva els amics de llavors?

Ostres, és que eren molts i cada any venia gent diferent. Érem una bona colla.

I en aquesta ocasió, quins plans tenen?

Aquest cop serà molt diferent. Hem llogat un apartament per una setmana i tenim previst bàsicament descansar. També volem fer una mica de turisme, potser anirem al Museu Dalí, però bàsicament ens volem relaxar.

I tenen previst provar la Segurament sí. Vull que la meva família provi les tapes.