Eren les 10 en punt i la pluja i el vent s'havien fet amos de Cap Roig. El panorama hagués pogut desanimar l'espectador menys fidel, però no va ser ni de lluny suficient per tirar enrere els seguidors de Miguel Bosé. I molt menys el mateix cantant, que va aparèixer a les 10 i 10 vestit de negre impecable i com per art de màgia, només amb la seva presència, la pluja i el vent van desaparèixer.

Bosé es pot començar a considerar un clàssic de Cap Roig. Ahir era el tercer cop que hi actuava, i va tornar a penjar el cartell d'«entrades esgotades». En aquesta ocasió, l'excusa era la gira Estaré, que serveix per presentar el disc MTV Unplugged. Però ja fa anys que, en el cas de Bosé, el motiu és el de menys. Qualsevol excusa és bona per repassar els seus grans èxits, especialment ara que celebra els 40 anys de trajectòria. El concert d'ahir va fer, doncs, les delícies dels espectadors més nostàlgics (és a dir, gairebé tots).

Amb el seu espectacular muntatge, Bosé va arrencar amb Sereno i Duende, però no va ser fins a la tercera cançó, Nena, que va aconseguir posar el públic dempeus. El cantant va assegurar que Cap Roig és un escenari «màgic», i va fer broma amb els paravents dels espectadors: «Avui aneu tots de blau... què voleu, imitar la meva mare, que està per aquí dalt?», va dir, entre rialles.

I així va començar un concert en què no es va deixar cap dels seus èxits, incloses les cançons imprescindibles com Linda, Diablo, Morena Mía, B ambú, Lobo i Amante Bandido, entre moltes d'altres. El concert va començar elèctric, però va virar cap a un to més intimista amb Amiga o Morir de amor, per tornar-se de nou apoteòsic en el tram final.

El cantant nascut a Panamà també va aprofitar la presentació de Nada particular per declarar-se un «home de pau» -després de la polèmica que ha generat els últims dies per criticar el president de Venezuela, Nicolás Maduro, a Twitter-i va disparar amb bala contra el president dels Estats Units, Donald Trump: «S'ha demostrat que el tint ros danya les neurones dels homes, que es tornen idiotes i els dona per aixecar murs», va afirmar.

Una nova exhibició de Bosé, que a Cap Roig se sent com a casa i el públic li ho sap agrair. Aquí no hi ha fred, pluja ni vent que valguin.