L'havanera catalana torna a Palamós

Els grups Port-Bo, Peix Fregit, Bergantí i Les Anxovetes actuaran al «palau de l'havanera» en aquesta 36a edició · Fins a dia d'avui han desfilat per la Mostra figures de la talla dels mestres Dabau, Sirés o el compositor Ortega Monasterio

12.08.2017 | 07:12
Una de les anteriors edicions de la Mostra de l´Havanera Catalana

L'Arbreda de Palamós tornarà a convertir-se un any més en el «palau de l'havanera». El municipi ofereix el pròxim dilluns 14 d'agost a les deu de la nit la 36a edició de la Mostra de l'Havanera Catalana, la prestigiosa cita de la cançó marinera on totes les cançons interpretades són en català. En aquesta edició els protagonistes dalt de l'escenari seran quatre formacions de destacat prestigi, com Port-Bo, Peix Fregit, Bergantí i Les Anxovetes, que interpretaran per a l'ocasió bona part de les millors peces del seu ampli repertori.

Un escenari privilegiat

Les condicions acústiques de l'Arbreda de Palamós i el silenci que s'hi respira durant les actuacions dels grups participants, converteixen la Mostra en un referent dels concerts d'aquest estil musical. Aquestes condicions han portat els grups, al llarg d'aquests anys, a batejar l'Arbreda com «el palau de l'havanera».

La Mostra de l'Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l'any 1978 dins el marc del reconegut Festival de la Cançó Marinera de Palamós i emmarcada en l'anomenada Mostra de l'Havanera Catalana, impulsada, entre d'altres, pel reconegut autor del gènere Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins a dia d'avui han desfilat per aquest escenari els millors grups d'havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés o el mateix Ortega Monasterio. Dins la llarga trajectòria de la Mostra cal destacar que l'any 2012 es va produir un relleu en l'organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l'Havanera, passant aquesta tasca a l'Agrupació Sardanista Costa Brava, que es va responsabilitzar de la gestió i la continuïtat de l'esdeveniment amb l'ajuda de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema