L' Emma dona de menjar al seu fill al passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols. Ja fa deu anys que els pares d'aquesta jove anglesa van comprar una segona residència al municipi, i des de llavors venen a la Costa Brava tan sovint com poden.

Com és que van comprar-se una casa a Sant Feliu de Guíxols?

Va ser decisió dels meus pares, jo llavors era molt joveneta. La casa és molt bonica i cèntrica, està just al costat de la rambla. Jo vaig començar a venir amb els meus pares i ara ho faig amb el meu marit i el meu fill. I em fa una mica de vergonya, perquè el meu home és professor d'espanyol i el parla molt millor que jo. Jo el parlo molt poquet malgrat que fa tants anys que vinc.

Què fan quan venen de vacances?

Ens agrada anar a menjar a fora, en restaurants, i també a la platja. La nostra preferida és la de Sant Pol, allà fem castells de sorra amb el nen. També som molt aficionats a nedar, tot i que aquest any amb el nen és més complicat.

Què és el que més els agrada d'aquesta zona?

Que és molt autèntica, sobretot quan venim en temporada baixa. Sentim a parlar molt de català i castellà i molt poc anglès, de manera que ens fa totalment la sensació de ser a l'estranger i lluny de tot. A més, la gent és molt amable i ens sentim molt ben acollits. A més, tenim alguns amics... i amb ells fins i tot m'atreveixo a xampurrejar espanyol!

Troben que hi ha molt de turisme?

Sí, però està bé perquè no hi ha gaires britànics. Hi ha més francesos, holandesos...

Ha canviat molt, Sant Feliu, des que van començar a venir fins a l'actualitat?

Les botigues i els bars i restaurants sempre canvien, i cada vegada que venim descobrim que han obert llocs nous. Nosaltres, però, som fidels als locals que ens agraden. Per exemple, anem sempre a fer el cafè al Marcel.