1. BLANES

Tret de sortida a la festa dels Copatrons

Blanes inicia avui la seva Festa Major petita, la dels copatrons sant Bonós i sant Maximià, que s'allargarà fins el proper dilluns, 21 d'agost. Avui, a les set de la tarda, tindrà lloc l'Anunciació de l'Inici de la festa, que en aquesta ocasió comptarà amb les intervencions del poeta Enric Casasses. Demà hi haurà una cercavila per les places i carrers del centre de la vila a partir de dos quarts de deu de la nit, i a les deu actuarà el grup Gaz a la plaça dels Dies Feiners. Dissabte hi haurà la tradicional Cursa de Córrer el Cós al passeig del Mar.

2. peralada

Acosta Danza clausura avui

el Festival de Peralada

Després d'una excepcional carrera com a icona de la dansa internacional, el ballarí cubà Carlos Acosta presentarà avui a Peralada, en primícia a tot l'Estat espanyol, la seva nova companyia, Acosta Danza. Formada pels millors ballarins del país, en els programes d'aquesta companyia amb seu a l'Havana es poden trobar tant peces noves com d'altres ja existents de coreògrafs cubans que en poques ocasions poden veure's fora del país. A més, el propi Acosta farà aquesta nit dues aparicions estel·lars sobre l'escenari.

3. torroella de montgrí

Jordi Savall i Hespèrion XXI al Festival

Jordi Savall segueix el viatge que els músics espanyols van fer al Nou Món i el de les músiques criolles, influïdes per les tradicions indígenes i africanes, que van tornar a Espanya. Tot un extens recorregut per la música barroca espanyola i mexicana i la de les cultures huasteca i jarocha.