L'Eurocopa de França que es disputa del 10 de juny al 10 de juliol arriba amb algunes novetats en el seu format, la més destacada és que per primera vegada augmenta el nombre d'equips en la competició.

En lloc de 16 seran 24 les seleccions en competició. A més equips, més partits. Així, en total es disputaran 51 partits, en lloc dels 31 que es venien jugant fins ara.

Una altra novetat és que en aquesta ocasió es disputaran vuitens de final en comptes de passar directament a quarts després de la fase de grups.

Així mateix, es classificaran per a la següent ronda els quatre millors tercers. Per això es tindrà en compte el nombre de punts obtinguts, els gols marcats, la diferència de gols, el joc net i la posició en el rànquing de coeficients de la UEFA.

'Ull de Falcó'

Per acabar amb els gols fantasma es farà servir per primera vegada l'anomenat 'Ull de Falcó'. Aquesta tecnologia, ja habitual en els tornejos de tennis, funcionarà conjuntament amb la figura dels àrbitres assistents addicionals, que seguiran vigilant l'activitat i els voltants de les àrees de penal.

L' 'Ull de Falcó' fa sevir set càmeres en cada porteria i un programari de seguiment de la pilota dins l'àrea de gol. D'aquesta manera, revela si la pilota ha sobrepassat totalment la línia per intentar acabar amb la figura del 'gol fantasma'.

En un segon el l'Ull de Falcó' envia un senyal vibratori i un altre visual a cada un dels àrbitres del partit en el cas que la pilota hagi sobrepassat totalment la línia.

També cal destacar que la UEFA ha autoritzat les interrupcions en cas de calor o humitat extrema perquè els jugadors puguin hidratar-se.

L'Eurocopa 2016 comptarà amb 10 seus: Lille, Bordeus, Lens, Lió, Marsella, Niça, París, Sant-Denis, Sant-Etienne i Toulouse.

Espanya debutarà el dilluns 13 de juny a Toulouse a les 15:00 hores contra la República Txeca. Continuarà a Niça el divendres 17 de juny a les 21:00 hores contra Turquia i finalitzarà el 21 de juny a les 21:00 hores a Bordeus contra Croàcia.