Al llarg de la seva història, són molts els rècords i dades sorprenents que ha anat acumulant l'Eurocopa. Entre ells, destaquen per la seva espectacularitat dels gols més ràpids anotats en la història d'aquest torneig continental, i que en aquestes línies repassem.

Dmitri Kirichenko (20.06.2004)

Aquest davanter rus figura en els llibres d'història de l'Eurocopa com el jugador que ha aconseguit marcar de forma més ràpida. El seu rècord porta ja 12 anys i difícilment podrà ser superat en aquesta edició del torneig que es disputarà a França. I és que Kirichenko va aconseguir marcar quan només havien transcorregut 1 minut i 7 segons de l'inici del partit que enfrontava Rússia amb Grècia (2-1).

EURO 2004: Russia - Greece 2-1 (Goals) 20-6-2004 por BigDaddyAEL1964

Sergei Aleinikov (18.06.1988)

Curiosament, un altre jugador rus ostenta la segona posició en el rànquing de gols més ràpids de l'Eurocopa. En aquest cas, Serguei Aleinikov va aconseguir marcar al minut 02:07, en un partit en què la selecció russa es va acabar imposant a Anglaterra per un clar 1 a 3.

Alan Shearer (26.06.1996)

Casualitats de la vida, en la passada Eurocopa de Polònia i Ucraïna, el migcampista de la República Txeca va igualar la marca d'Alan Shearer del tercer gol més ràpid de la història de l'Eurocopa. Si és el cas, també ho va aconseguir en el minut 02:14, per avançar al seu equip en la victòria txeca contra Grècia (1-2).

Petr Jiracek (12.06.2012)

El cinquè gol més ràpid de la història de l'Eurocopa també va tenir com a protagonista un davanter anglès. En aquest cas, Michael Owen va veure porteria en el minut 02:25 del partit que enfrontava a la seva selecció contra Portugal, i que va acabar amb un empat a 2.