La pilota ha començat a rodar a l'Eurocopa 2016. L'amfitriona del torneig, la selecció francesa, ha patit fins a l'últim moment per firmar la victòria. Un gol espectacular de Dimitri Payet al minut 89 ha tombat la resistència romanesa i ha atorgat a 'les bleus' els primers tres punts en joc del grup A.

Només començar el partit, la selecció de Romania ha gaudit d'una ocasió claríssima per anotar el primer gol de l'Eurocopa 2016. En un centre lateral, el defensa Sapunaru s'ha trobat la pilota al segon pal i ha rematat cap a un Lloris vençut. El porter francès s'ha trobat la pilota al cos i ha aconseguit rebutjar el perill. Després de l'ensurt inicial, França s'ha tranquil·litzat i ha començat a manar. Al minut 11, Griezmann ha estrellat una pilota al pal. A mesura que passaven els minuts, els romanesos anaven endarrerint la seva posició al camp, cosa que facilitava el control i domini posicional francès.

Amb un Payet estratosfèric, liderant totes les accions de perill, les aproximacions franceses han començat a succeir-se Al minut 35, el davanter de l'Atlètic de Madrid, Antoine Griezmann, ha aprofitat una passada excel·lent de Payet per connectar un xut ras que ha sortit fregant el pal de la porteria de Tatarusanu. Tot i dominar el joc i gaudir d'ocasions, França no ha aconseguit obrir la llauna i Romania ha complert el seu objectiu, arribar a la mitja part amb el marcador a zero.

La segona meitat ha començat ben igual que la primera. La selecció romanesa ha tingut una ocasió claríssima a les botes de Stancu al minut 48. El seu xut però, ha sortit desviat. França ha intentat despertar, però la sorpresa ha saltat al minut 58. El lateral Evra ha comès un penal tan clar com innocent i Stancu s'ha encarregat d'executar-lo amb èxit.

L'empat ha fet mal a la selecció local, que ha vist com el partit es complicava. Tot i els canvis de Deschamps, el joc no fluïa i la defensa de Romania s'imposava en cada jugada. Quan semblava que els tres punts s'escapaven de les mans, ha aparegut el millor jugador del partit, Dimitri Payet, per sentenciar. El davanter del West Ham ha etzibat un xut llunyà amb la cama esquerra que ha marxat teledirigit direcció a l'esquadra de Tatarusanu, que no hi ha pogut fer-hi res. Saint Denis ha embogit amb el gol de Payet, que ha donat la primera victòria de l'Eurocopa a la selecció amfitriona.