Alemanya, vigent campiona del món, va presentar ahir les seves credencials com a ferma candidata per conquerir l´Eurocopa, després de desfer-se en la seva estrena i amb gols de Mustafi i Schweinsteiger d´una Ucraïna ordenada i combativa però sense sort davant la porteria.

La victòria, per la mínima fins que Schweinsteiger va fer el 2 a 0 en el temps afegit, col·loca els alemanys com a líders del grup C, empatats a punts amb Polònia.

Alemanya, que aspira a trencar l´empat amb Espanya i situar-se com a única selecció amb quatre títols continentals, no va necessitar grans malbarataments de talent, sinó fer-se amb la possessió i esperar a aprofitar les seves ocasions. Ucraïna va demostrar que està lluny d´Alemanya però que té arguments per superar la fase de grups. Va inquietar els de Joachim Löw a la primera part, però sense la destresa suficient per capitalitzar les seves ocasions i sense solidesa per continuar lluitant a la segona meitat.

La tònica en els primers compassos del duel va ser amb dos equips buscant la porteria del rival. Els dos van sortir amb un mateix esquema tàctic, fins que en el minut 19, el central Mustafi va obrir el marcador amb una rematada de cap a centrada de falta lateral de Kross.

Després del gol, ambdues seleccions es van embrancar en un intercanvi d´ocasions i tot i que els de Mykhailo Fomenko no es van enfonsar, la sort es va aliar amb els alemanys. La mala fortuna ucraïnesa davant el gol els va passar factura i ho van acabar pagant car.

Löw va demanar als seus jugadors a la segona meitat que pressionessin més amunt, de manera que va guanyar solidesa una defensa alemanya poc habitual.

Després d´algun ensurt per part del conjunt de l´Europa de l´est, els alemanys van seguir buscant el gol que tanqués el partit amb xuts a mitja distància i algun contraatac de Götze, encara que sense cremar excessiu carburant. Fins que la fortuna va tornar a somriure en alemany. Löw va fer entrar al minut 90 a Schweinsteiger, que va tardar dos minuts en trobar porteria i tancar definitivament el partit i els tres punts a favor d´Alemanya.