Irlanda i Suècia han jugat a l'Estadi de França un partit tremendament entretingut, amb un malbaratament generós a la recerca de la porteria rival i un empat que no li serveix massa a cap, però que respon al que s'ha vist al camp.

Tots dos equips trobaran alguns motius per sentir-se satisfets del seu partit, tot i que el fet de compartir el "grup de la mort" al costat d'Itàlia i Bégica els farà dependre dels resultats que puguin collir davant d'aquests.

Encara que Suècia va començar portant la iniciativa, aviat va descobrir que havia de ser una tarda per suar, serrar les dents i encomanar-se a la bona fortuna en nombroses ocasions.

A la primera part, Irlanda va passar per sobre de Suècia, i és possible que encara s'estigui preguntant com no va ser gol alguna de les tres o quatre oportunitats clares que va tenir.

Amb cada "ui", el tècnic Martin O'Neill, tan inexpressiu fora del camp com expressiu dins d'ell, feia un bot i es mesaba els cabells, atònit davant la col·lecció d'oportunitats desaprofitades, principalment en xuts des de fora l'àrea.

Encara que sense elaborar massa el seu futbol, ??Irlanda va ser molt més incisiva, li va posar l'ànima que li va faltar a Suècia, i els seus jugadors pràcticament no van deixar respirar als de groc, que només donaven senyals de vida quan podien fer quatre passades seguides.

Al minut 10, el migcentre verd Jeff Hendrick ja va demostrar el seu xut de mitja distància, que va obligar al veterà Isaksson a una bona intervenció.

Tant Hendrick com el lateral Robbie Brady -als seus 24 anys, dels més jovenets al planter de més edat mitjana del campionat- van ser un mal de cap constant per als suecs al costat del mitja punta Hoolahan, nomenat jugador del partit, i al davanter Shane Long, que ve de signar una gran temporada al Southampton.

El central O'Shea va estar a punt d'arribar a empènyer una pilota a porta buida que havia desviat de cap el seu company de saga Clark, i sengles cops de sabata de Brady i Hendrick des de fora de l'àrea a punt van estar a poc d'avançar a la selecció del trèvol.

De poc li va valer a "Ibra" i els seus companys el pas per vestidors. Només començar el segon temps, Hendrick va tornar a posar a prova a Isaksson.

Era qüestió de temps, i va arribar. Al minut 48, Coleman va protagonitzar una fenomenal internada i el seu centre enrere des de dins de l'àrea la va rematar de manera impecable, de primeres i al bot, l'hàbil Hoolahan.

Només llavors va semblar despertar Suècia, que havia dormisquejat amb una intensitat a anys llum de la dels seus contrincants. Irlanda tenia ja el botí que volia, un gol d'avantatge que li va permetre tancar-se sense rubor i intentar resistir el setge suec.

El problema per als de verd és que quan Ibrahimovic i els seus nois van decidir per fi aterrar a París, el seu futbol (i les seves torres) van començar a imposar-se.

Encara que l'estrella sueca no havia deixat moltes empremtes en el partit, una internada seva per la dreta de l'àrea irlandesa, habilitat de taló per Guidetti, va acabar en una passada de la mort que el central Clark va rematar de cap de manera inapel·lable a la seva pròpia porteria.

Se li va fer molt llarga la segona meitat a Irlanda, que encara va veure com "Ibra" no va arribar pels pèls a un centre de l'incombustible lateral Olsson a vuit minuts del final.

Ja amb poc combustible en els dos bàndols, el xoc va morir amb un empat en un duel sense un futbol exquisit però ple d'intensitat i alternatives.

I tan futboler com el partit va ser l'ambient a l'Estadi de França, on dues de les inflades més animoses i amb més solera d'Europa van convertir el xoc en una autèntica festa abans, durant i després de la trobada.

Les aficions van cantar juntes i es van aplaudir mútuament. Si fa no fa, l'oposat a les dantesques imatges viscudes a Marsella el cap de setmana.

- Fitxa tècnica:

1 - Irlanda: Randolph; Coleman, O'Shea, Clark, Brady; McCarthy (McGeady, min.85), Whelan, Hendrick; Hoolahan (Hoolahan, min.78); Walters (McClean, min.64) i Long.

1 - Suècia: Isaksson; Lustig (Johansson, min.45), Lindelöf, Granqvist, Olsson; Larsson, Lewicki (Ekdal, min.86), Källström, Forsberg; Berg (Guidetti, min.59) i Ibrahimovic.

Gols: 1-0, m.48: Hoolahan. 1-1, min 71: Clark, en pròpia porta.

Àrbitre: Milorad Maži? (Sèrbia). Va amonestar McCarthy (43) i Whelan (77) per Irlanda, i a Lindelöf (m.61) per Suècia

Incidències: partit corresponent a la primera jornada del Grup E disputat a l'Estadi de França, a Saint-Denis, davant uns 80.000 espectadors. Ple. Abans del partit hi va haver una falsa alarma per explosiu en una de les portes del camp.