La selecció italiana es va regalar a si mateixa una dosi d'autoestima en el seu debut a l'Eurocopa en doblegar en la seva estrena a Bèlgica (0-2) amb una lliçó d'ofici i realisme. Amb una urpada de Giaccherini a la primera meitat i un golàs de Pelle en el minut 93 que va desfermar la bogeria a la grada transalpina, l'esquadra de Antonio Conte va demostrar que potser no tingui la memòria cau d'altres tornejos, però que porta a la sang el caràcter competitiu que ha fet Itàlia un gran del futbol europeu.

El partit no va defraudar, sobretot en la segona meitat. A la primera hi va haver més intensitat i nervis que bon joc. Bèlgica va tractar de portar la iniciativa, però queia una vegada i una altra en la teranyina teixida per la saga i el centre del camp transalpins. Poc després de la mitja hora, des del centre del camp, Bonucci va enviar una pilota al cor de l'àrea. Giaccherini la va atrapar després de guanyar-la esquena a Alderweireld i amb un subtil xut creuat va superar Courtois. La badada de la defensa belga va ser monumental.

Després del descans, el joc va ser d'anada i tornada. Itàlia va sortir a matar el partit, però es va trobar amb una Bèlgica que es va deixar anar. Als cinc minuts, Hazard va muntar un contraatac, que va acabar a les botes de Lukaku totalment sol davant d'un Buffon que s'havia quedat a mitja sortida. Per desesperació de l'afició belga, el davanter de l'Everton va rematar alt. Un contraatac que va treure Hazard, per a De Bruyne i Lukaku, que, sol davant Buffon, va enviar la pilota alta, va ser la millor ocasió belga. La resposta italiana va arribar instants després. Courtois es va exhibir amb una parada per a la galeria a un cop de cap de Pelle, qui no va dubtar a felicitar el porter del Chelsea. El destí va ser cruel per als jugadors belgues, ja que quan més semblava que podien empatar, Itàlia va armar un últim contraatac letal. Sobre la botzina, Pelle va marcar el definitiu 0-2.