La selecció portuguesa va tenir una decebedora estrena a l'Eurocopa en no poder passar de l'empat (1-1) davant d'una Islàndia que es presentava com la "ventafocs" del torneig però que va demostrar que té futbol per plantar cara als grans. L'equip capitanejat per Cristiano Ronaldo no va saber matar el partit després d'avançar-se gràcies a un gol de Nani, a la mitja hora de joc. Va deixar per moments jugar a la incansable selecció islandesa, que venia d'eliminar en la fase de classificació tota una Holanda i va acabar pagant-ho amb una igualada davant el teòric rival més feble del grup F.

La selecció islandesa, que va celebrar l'empat com una victòria, va sortir a mossegar i als tres minuts va estar a punt de marcar. Rui Patricio va demostrar que va bé de reflexos, en repel·lir un fort xut a curta distància de Sigurdsson i seguidament una nova rematada encara més fluixa del migcampista del Swansea.

Quan els pupils de Fernando Santos van començar a combinar al centre del camp la fogositat islandesa es va anar dissipant. Cristiano Ronaldo va entrar llavors en acció i va fabricar la primera gran oportunitat portuguesa. La seva centrada des de la banda esquerra la va rematar Nani, però Halldórsson es va lluir amb els peus. Tot just complerta la mitja hora, André Gomes va feruna paret amb Vieirinha a la banda dreta i el centre del migcampista del València el va rematar a plaer Nani.

La selecció portuguesa semblava que ja havia fet el més complicat. Va seguir controlant el joc i atacant amb parsimònia, pensant que el segon gol arribaria sol. Res més lluny de la realitat. La selecció islandesa no es va descompondre en cap moment, de manera que només començar la segona part Bjarnasson va empatar el partit. Portugal va intentar reaccionar però no va aconseguir crear joc i fins i tot la selecció islandesa va tenir alguna oportunitat.