El ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, va indicar ahir que 40 seguidors russos "violents" suposadament implicats en els aldarulls de dissabte passat a Marsella, on es van enfrontar amb anglesos, han estat detinguts i seran expulsats.

Cazeneuve, a la sessió de control al Govern en l'Assemblea Nacional, va indicar que s'estava desenvolupant una operació policial per arrestar aquests aficionats russos, als quals s'aplicarà la mateixa mesura d'expulsió que es va prendre amb els estrangers detinguts a Marsella el mateix dissabte.

Va precisar també que per la seva identificació s'havien utilitzat fotografies i vídeos, i va insistir que s'impedirà que tornin a causar disturbis. El ministre es va reafirmar en la defensa de l'acció de les forces de l'ordre en els aldarulls, en què hi va haver 35 ferits, un dels quals (un anglès de 51 anys) es troba en estat crític. Va recordar que els seguidors d'Anglaterra i Rússia que, unes hores abans del partit de l'Eurocopa de les seves seleccions, es van enfrontar al Port Vell de Marsella "borratxos de cervesa" i "amb una extrema violència". Va fer notar que hi havia 1.000 policies presents que van trigar una hora i quart a posar fi a la batalla campal. Aquest passat dissabte a Marsella les forces de l'ordre van arrestar vuit persones, als quals se sumaven 7 més la vigília a altres incidents, però cap rus entre ells.

Lille, en estat d'alerta

Els bars del centre de Lille tancaran les portes de manera excepcional aquesta propera mitjanit davant la presència a la ciutat d'aficionats russos i anglesos, que seguiran a les seves seleccions en sengles partits i que van mantenir una batalla campal dissabte a Marsella. Rússia juga aquesta tarda contra Eslovàquia a Lille, mentre que Anglaterra ho farà amb Gal·les demà a Lens, una ciutat a només 40 quilòmetres de distància, de manera que molts anglesos passaran la nit a Lille. El prefecte de la regió, Michel Lalande, informava ahir en una roda de premsa que la seva intenció és la de "desplegar un nombre extremadament conseqüent de polícies a tota la ciutat per saturar l'espai urbà de presència policial". S'espera la presència d'uns 4.000 efectius i entre 1.600 i 1.800 agents que vigilaran el nucli històric.