Acabada la primera jornada de cada grup avui comencen ja els segons partits dels grups A i B. El més destacat serà el qu la selecció francesa de Didier Deschamps disputi contra la dèbil Albània amb l'objectiu de canviar l'estat dànim de la seva afició (21.00). França va guanyar el partit del debut, imprescindible per evitar els nervis, però no han evitat els debats sobre l'actuació d'algunes de les seves estrelles com Pogba o Griezmann. En canvi del partit inaugural contra Romania va emergir un heroi; Dmitry Payet, autor del gol de la victòria i millor jugador del partit.

En l'altre partit del Grup A, Suïssa buscarà tancar la seva classificació per a vuitens de final de l'Eurocopa per primera vegada en la seva història davant una Romania (18.00) que persegueix sumar els seus primers punts i mantenir-se en la lluita per seguir viu. Tot i la mediocre imatge que van deixar els helvètics en la seva estrena a la competició davant Albània, el combinat que dirigeix Vladimir Petkovic va obtenir un ajustat triomf que els permet seguir els seus plans (1-0) Romania. Aquests passaven per aconseguir el bitllet a vuitens en els dos primers partits i jugar-se el primer lloc del grup A contra França en el duel directe contra els amfitrions que es disputarà diumenge que ve a Lille.

Rússia torna a escena

La jornada la tancarà el partit avançat del grup B entre Rússia i Eslovàquia (15.00) amb el rerefons de tots els incidents que van protagonitzar els seguidors violents del conjunt de Leonid Slutski al costat dels aficionats anglesos. L'esperança dels seguidors tranquils és espantar tot tipus de violència per gaudir d'un torneig entelat per tota mena d'actes aliens a la pràctica de l'esport. I, en gairebé tots, estan implicats una part de seguidors russos i anglesos que van avergonyir el seu partit inaugural a Marsella amb greus incidents abans i durant el duel que van empatar 1-1.