Passat un dia del debut amb victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa del 2016 i abans que els jugadors s'entrenessin per carregar piles i començar a pensar en l'imminent duel amb Turquia, dos dels seus jugadors, Thiago Alcántara i Manuel Agudo, Nolito, van dir la seva davant els mitjans de comunicació. Tots dos van reconèixer les "dificultats" que els havia plantejat la República Txeca al primer partit del torneig, però van deixar ben clar que la intenció de l'equip és seguir guanyant partits per coronar-se, novament, com a campions.

"No hi ha cap altre pensament que guanyar l'Eurocopa", va deixar anar Thiago, destacant que "el més important és anar ?gua?nyant els partits i no marcar quatre, cinc o sis gols", després del 1-0 del debut tot i les nombroses ocasions per eixamplar la golejada. "El meu paper individual a l'Eurocopa? Aquest és un esport col·lectiu. Estem en aquesta concentració amb gent espectacular, amb xavals magnífics. El paper individual no importa. És el col·lectiu. Esperem sortir campions com a equip. No hi ha un altre pensament que no sigui això dins de la selecció", va exposar davant la premsa.

"Començar amb victòria sempre és important en un torneig de curta durada com ho és una Eurocopa. Estem preparats i estem contents de treure els tres punts", va continuar el migcampista, que, sobre els dubtes golejadores d'Espanya, va recordar: "Dels últims quatre tornejos importants hem guanyat dues Eurocopes i un Mundial".

"Jo no veig números vermells. Tenim un bon balanç defensiu i ofensiu. Tenim una selecció ben compensada tant darrere com davant, no se li pot atribuir falta de gols o que els rebi o no. Som una selecció molt ben equilibrada, amb grans defensors, gent que es deixa la pell i que vol marcar gols. Tenim dos davanters formidables com Aduriz i Morata", va afegir.

"Tenim tots els números per marcar gols. El més important és guanyar els partits, no anotar quatre, cinc o sis gols, sinó guanyar", va prosseguir Thiago abans de recordar que a l'Eurocopa hi ha "grans seleccions" i que repetir la victòria final no serà "gens fàcil".

Nolito parla de Piqué

L'extrem internacional del Celta, Manuel Aguado, Nolito, també va donar molta importància a la victòria contra la República Txeca, però es va estendre una mica més parlant de la importància del gol de Gerard Piqué, assegurant que "un jugador que no vol estar amb la selecció espanyola no jugaria amb nosaltres".

D'aquesta manera, l'andalús parlava amb claredat sobre un futbolista, Piqué, que durant els últims mesos ha viscut una incòmoda situació al ser xiulat per bona part dels aficionats espanyols cada cop que l'equip jugava com a local. "Sincerament, crec que si un jugador no vol estar a la selecció no hi aniria. Piqué està demostrant que vol jugar a la selecció espanyola encara que alguns el xiulin", va opinar.

"Nosaltres no entrem en aquestes coses, ens alegrem pel seu gol que ens va servir per sumar tres punts molt importants perquè sempre és per estar contents el poder començar guanyant un europeu", va afegir.